Om oss

Jutekompaniet ble startet i 2008 av Faysal Ahmed og Hanne Lund. Produktene våre har blitt til med inspirasjon fra London, Bangladesh og Drammen. Gjennom flere års opphold i London så vi hvordan jutebager ble trendy og fortsatt bare øker i popularitet. I Norge la vi merke til at det ikke var en eneste jutebag å se- det ville vi gjøre noe med!

Faysal er opprinnelig fra Bangladesh, hvor jute har vært en viktig vare i århundrer. Med hans flytende bangla og kjennskap til jute, fikk vi satt jutebagene våre i produksjon i hjemlandet hans. Hanne, som er fra Drammen, syntes vårt første produkt skulle være en "I love Drammen" bag. Som sagt så gjort! Mange ulike bager senere, er vi nå bosatt i Drammen og driver Jutekompaniet herfra.

Med vår tilknytning til Bangladesh vil vi at en del av midlene skal gå tilbake til landet. Derfor har vi valgt å støtte de fattige i et av Dhakas slumområder gjennom Dhaka Project. Under vårt besøk hos dem i mars 2010, fikk vi se hvilket flott arbeid de gjør. Les mer om deres arbeid andre steder på websiden vår.

Vi har mye spennende på gang for tiden og jobber med å introdusere flere juteprodukter. Følg med!


På bildet ser du oss i 2008 med den første prøvebagen fra fabrikken.


Foto: Drammens Tidende/ Henning Aarset